Скандального настоятеля Києво-Печерської лаври залишили під домашнім арештом

Священнослужитель перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом

Митрополита УПЦ (МП) Павла Лебідя, підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій РФ, залишили під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного засобу контролю. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Київський апеляційний суд підтримав позицію Київської обласної прокуратури та залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври.

Адвокати підозрюваного подали апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці, яким йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Заслухавши доводи прокурора, який заперечував проти зміни запобіжного заходу, суд постановив, що священнослужитель перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом та носитиме електронний засіб контролю. 

Нагадуємо, що зібрано обґрунтована доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України. Слідство встановило, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії російських окупантів. Це підтвердила судово-лінгвістична експертиза.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися