У Києві викрили схему підпільної торгівлі сумішами для кальяну (ФОТО)

Продукцію виробляли в промислових масштабах

У Київ з Дніпропетровської області поставляли контрафактні суміші для кальяну. Про масштабну схему розповіли в Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, група осіб організувала на території Дніпропетровської області незаконне виготовлення тютюну для куріння кальянів. Для цього використовували обладнання, яке забезпечує масове виробництво цих сумішей.

Контрафактну продукцію зберігали у складських приміщеннях, звідки через перевізників доставляли до Києва та продавали через магазини виключно за готівку.

Під час проведення обшуків в місцях виготовлення та зберігання продукції вилучили понад 2,6 тисячі кілограмів тютюну, фурнітуру та обладнання. Орієнтовна вартість вилученого майна становить понад 17,4 мільйонів гривень. За фактом незаконного масового виготовлення підакцизних товарів з метою продажу відкрили кримінальне провадження. Слідчі дії тривають. Санкція інкримінованого злочину передбачає від трьох до п’яти років тюрми з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених товарів, знарядь виробництва та сировини для їх виготовлення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві затримали чоловіка, який до смерті побив рідного брата.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися