У Києві та Одесі за співпрацю з окупантами затримали жінок (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві та Одесі за співпрацю з російськими окупантами затримали двох колаборанток. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, жінки пішли на добровільну співпрацю з російськими окупантами після тимчасового захоплення півдня України. Серед затриманих – колишня очільниця одного з "відділів" створеного агресором "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області". На цій "посаді" вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб російських військ на тимчасово захопленій території регіону. Перед звільненням Херсону колаборантка втекла до Києва, де планувала "загубитись" серед киян. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Ще однією поплічницею російських окупантів виявилась мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалась до створеного загарбниками "обласного пенсійного фонду". Там жінка виконувала вказівки російських кураторів щодо запровадження "рубльової зони" в регіоні. Фігурантка кримінальної справи змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті. Після звільнення Херсону колаборантка втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ.

Наразі обом фігуранткам кримінальних проваджень повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Одній з них суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві затримали чоловіка, який до смерті побив рідного брата.

Читайте также