У Києві судитимуть злочинну групу, яка насильно "лікувала" осіб від алкоголізму й наркоманії

Зловмисники організували мережу псевдореабілітаційних центрів та насильно утримували людей

Спільникам організованої злочинної групи, яка організувала мережу псевдореабілітаційних центрів та насильно утримувала людей, повідомлено про підозру. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі". 

У січні цього року правоохоронці викрили та затримали злочинне угруповання, яке організувало мережу псевдореабілітаційних центрів. Фігуранти діяли на території Києва та Київської області. Фігуранти вчиняли злочинні дії від імені громадських організацій, а насправді під виглядом лікування нарко- та алкозалежності незаконно утримували осіб. 

Зловмисники пропонували послуги з лікування осіб від алкоголізму і наркоманії та прикривалися діяльністю громадських організацій. Така "реабілітація" коштувала від десяти до п’ятнадцяти тисяч гривень, а розміщувалися центри в орендованих приватних будинках.

Втім, дозвільних документів на здійснення медичної практики фігуранти не мали. Вони підшукували клієнтів через оголошення в Інтернеті, але насправді не надавали їм ніякого лікування та насильно утримували потерпілих проти їх волі.

Поліцейські встановили, що фігуранти застосовували до потерпілих фізичну силу, психологічний вплив, а також сильнодіючі медичні препарати, які пригнічують свідомість. Від дій зловмисників постраждало 25 осіб.

Наразі учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Фігурантам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що у столиці припинено діяльність злочинної групи, яка займалася аферами з квартирами та організацією незаконного перетину кордону. 39-річна раніше судима уродженка Київської області організувала та очолила стійку злочинну групу, до складу якої залучила ще п’ятьох громадян України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віктор

28 квітня 2023, 10:57

алкоголіки дуже тяжкі люди ,для навколишніх -вкрай дискомфортні свиносусіди, їх ладні відправити бодай куди щоб ненюхати їхнього сморіду. питання надзвичайно життєгаряче . Прикро але держава геть відвертається від таких людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися