Столична поліція викрила схему заволодіння коштами зниклих та полонених бійців ЗСУ

Сума збитків становить більше 2,5 мільйонів гривень

Столичними правоохоронцями припинено шахрайську схему заволодіння коштами зниклих та полонених бійців ЗСУ на понад 2,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва жителя міста Дніпро викрито у шахрайському заволодінні грошовими коштами військовослужбовців Збройних сил України. 

Згідно з матеріалами слідства, 32-річний підозрюваний протиправним шляхом отримував доступ до онлайн-банкінгу військових, які наразі вважаються зниклими безвісно або перебувають у полоні. 

Чоловік здійснював перевипуск SIM-карт, після чого незаконно отримував доступ до акаунтів онлайн-банкінгу та привласнював гроші шляхом переведення на підконтрольні йому рахунки. 

Встановлено, що зловмисник скомпрометував близько двох десятків фінансових номерів військовослужбовців. 

За оперативними даними, сума збитків становить більше 2,5 мільйонів гривень.  

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшук. Вилучено банківські картки, мобільні телефони та ноутбуки, за допомогою яких вчинялись злочини. Вилучену техніку направлено на проведення експертних досліджень.  

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі майже 1,3 млн гривень. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. 

Нагадуємо, що столичні правоохоронці викрили зловмисника, який ошукував військовослужбовців Збройних сил України, продаючи їм неіснуючі товари.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися