Під Києвом викрили шахрайську схему закупівлі автобусів

Що відомо про кримінальне провадження

У Київській області за фактом заволодіння бюджетними грошима та службового підроблення під час закупівлі міських автобусів повідомлено про підозру директору підприємства. Подробиці схеми розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, підозрюваний продав комунальному підприємству Вишгородської міської ради два вживаних автобуса під виглядом нових. Для заволодіння бюджетними коштами, він зазначив недостовірну інформацію щодо їх технічних характеристик в офіційних документах.

На підставі акту приймання-передачі на рахунок підприємства перерахували понад 5,7 мільйонів гривень бюджетних коштів. У таку суму слідство оцінило збитки комунальному підприємству. Наразі до суду скеровано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві затримали чоловіка, який до смерті побив рідного брата.

Читайте также