У Києві на хабарі попався начальник відділу райдержадміністрації (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі і в поліції столиці

У Солом’янському районі Києва затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю в столиці. Про це розповіли в Київській міській прокуратурі і в столичній поліції, передають "Коментарі".

Під час слідства з’ясувалось, що посадовець райдержадміністрації організував та впровадив у Києві схему отримання грошей від людей, які здійснюють стихійну торгівлю на території одного з районів столиці. З кожного нелегального місця торгівлі підприємці щомісяця мали сплачувати посадовцю від тисячі гривень і вище в залежності від виду товару, який продавали. У випадку ж відмови від сплати грошей торгівців попереджали, що їхні палатки будуть одразу демонтовані.

За результатом багатоетапної спецоперації задокументовано одержання посадовцем неправомірної вигоди від восьми підприємців. Начальнику відділу однієї з районних державних адміністрацій Києва за фактом одержання хабаря повідомили про підозру. Посадовцю обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та вирішується питання про його відсторонення від посади.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до корупції у Києві. Підозрюваному посадовцю загрожує до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві затримали чоловіка, який до смерті побив рідного брата.

Читайте также