У Київській області лікарська помилка ледь не призвела до смерті дитини

Лікарка залишила сторонній предмет в тілі 7-річного пацієнта

У Київській області судитимуть лікарку, яка після проведення операції залишила сторонній предмет в тілі 7-річної дитини. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бориспільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  лікарки за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником.

За даними слідства, 7-річному хлопчику в хірургічному відділенні однієї з лікарень області провели оперативне втручання. Після виписки з медустанови дитина скаржилася на погане самопочуття. Батьки доставили хлопчика до "Охматдиту". Там йому було проведено повторне оперативне втручання, під час якого медичний персонал дістав з тіла дитини відрізок серветки, залишеної після попередньої операції.

Відповідно до висновків експертизи, залишене стороннє тіло в черевній порожнині дитини призвело до розвитку запального процесу та загальної інтоксикації організму, а також повторного хірургічного втручання, пов’язаного з видаленням серветки й усуненням абсцесу. Без його проведення запальний процес призвів би до настання смерті пацієнта. 

Нагадуємо, що в Київській області викрили лікарку, яка допомагала ухилятися від мобілізації військовозобов’язаним. Поліцейські затримали жінку при спробі отримання хабаря. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися