У Києві за самовільну забудову острова судитимуть підприємця

Подробиці справи розповіли в столичній прокуратурі

У Києві судитимуть директора підприємства за умисне пошкодження території острова Долобецький під час незаконного будівництва. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду передали обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом умисного пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду, підроблення документів та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права. Обвинувальний акт відносно підприємця направили до суду разом із угодою про визнання винуватості.

Слідство встановило, що обвинувачений на підставі укладеного договору брав участь у спільному інвестуванні та соціально-економічній співпраці щодо облаштування території пляжу "Венеція" та прилеглої території острова Долобецький. Умовами цього договору не передбачалося здійснення будь-якого капітального будівництва на острові Долобецький, оскільки це територія регіонально-ландшафтного парку "Дніпровські острови" та є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Однак, в порушення умов договору та за відсутності дозвільних документів на території острова зведено нову будівлю та знято родючий шар ґрунту.

У подальшому на підставі підроблених документів підприємець зареєстрував новобудову за своїм підприємством. Матеріальну шкоду територіальній громаді Києва екологи оцінили у майже 400 тисяч гривень. Бізнесмен повністю визнав вину в інкримінованих правопорушеннях та добровільно відшкодував завдані довкіллю збитки. Міністерством юстиції України скасовано незаконну реєстрацію будівлі на острові Долобецький.

Нагадаємо, на Київщині перекрили міжнародний канал торгівлі людьми. Чоловік вербував та переправляв за кордон українок для сексуальної експлуатації. Сутенер з Сумської області у Telegram-каналах разом із спільниками пропонували молодим жінкам "високооплачувану роботу" в різних країнах світу. Мова йде про Грецію, Францію, ОАЕ, Швецію, Німеччину та Норвегію. Після того, як жінки погоджувались, організатор купував квитки, винаймав житло та переправляв через державний кордон України. Дівчатам обіцяли дохід від 1000 євро на день.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Читайте також, що у Києві затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Серж

3 травня 2023, 14:24

Парк Муромець. Дерев стало наполовину меньше. Особливо дубів. Вночі зрізають та перетягують, в сторону X-парку. Деревена іде для готування шашликів. Ні одного договору на купівлю деревини Х-парк не має. Київзеленбуд ситуацію не контролює. Скоро в парку дерев не залишиться. Недавно зрізали сосни. Залишились самі пеньки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися