У Києві викрили адміністратора прокремлівського інтернет-ресурсу

СБУ викрила у столиці соратника ворожої пропагандистки Тетяни Монтян

СБУ викрила у Києві соратника ворожої пропагандистки Тетяни Монтян, який адміністрував її прокремлівський Телеграм-канал. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають "Коментарі".

Перебуваючи на території країни-агресора, Тетяна Монтян дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця.

Ним виявився 46-річний мешканець Києва, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, який балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили.

Після початку повномасштабного вторгнення він активно допомагав колаборантці "розкручувати" її проросійський Телеграм-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників. Встановлено, що зловмисник "модерував" дискусії у коментарях інтернет-ресурсу та блокував користувачів серед українських патріотів. Також він "фільтрував" дописи, які не відповідають "критеріям" кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян.

Крім того, фігурант активно поширював деструктивний контент й на власних сторінках популярних соцмереж. У своїх "публікаціях" він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України і розповсюджував фейки про ситуацію на фронті.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в Україні, глорифікації її учасників. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадуємо, що в Києві затримали "фіксера" російського ЗМІ, який допомагав російським окупантам створювати фейки про війну в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися