У Києві на махінаціях з квартирами викрито злочинну групу

Підозрюваних затримали під час спроби заволодіти квартирою в Оболонському районі

За махінації з відумерлою спадщиною у столиці затримано злочинну групу. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У Києві затримано трьох осіб за підозрою у заволодінні правами на житлові квартири за підробленими документами.

За версією сторони обвинувачення, групу правопорушників очолювала 48-річна жінка, яка підшукувала квартири, власники яких померли та спадкоємці не вступили в спадщину, та які мали б бути передані у комунальну власність як відумерла спадщина. Свою протиправну діяльність вони здійснювали під виглядом надання послуг агентства нерухомості, виготовлення технічної документації тощо.

Спільник організаторки підшукував осіб, які за грошову винагороду погоджувались стати формальними власниками таких квартир. Чоловік раніше неодноразово попадав у поле зору правоохоронних органів.

Домовившись з підставними особами, зловмисники виготовляли підроблені документи, на підставі яких проводили державну реєстрацію речових прав на обʼєкти нерухомості.

Під час спроби заволодіти квартирою в Оболонському районі міста Києва підозрюваних затримали під час передачі фіктивних документів державному реєстратору.

Санкція інкримінованої фігурантам статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що у столиці припинено діяльність злочинної групи, яка займалася аферами з квартирами та організацією незаконного перетину кордону. 39-річна раніше судима уродженка Київської області організувала та очолила стійку злочинну групу, до складу якої залучила ще п’ятьох громадян України. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися