У Києві за мільйонні розтрати судитимуть генпідрядника будівництва Подільського мосту

Генпідрядника обвинувачують у розтраті коштів через завищення вартості робіт

У Києві генпідрядника будівництва Подільського мосту судитимуть за мільйонні розтрати. До суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Згідно з матеріалами слідства, у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з машиністами та допоміжним персоналом, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.

Відповідно до висновку експертизи, роботи на загальну суму понад 36 млн гривень документально не підтверджуються, чим спричинено збитки столичному бюджету на зазначену суму.

Крім того, у грудні 2020 року генпідрядник підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду, а саме металоконструкцій прогонової будови Подільського мосту. За висновками експертизи, необґрунтоване завищення вартості вказаних робіт становить понад 3 млн грн.

Раніше за вищевказаними фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн грн. 

Нагадуємо, що раніше до суду прокурори скерували обвинувальний акт відносно керівника субпідрядної організації. Це підприємство було залучено генеральним підрядником для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з машиністами та допоміжним персоналом, включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися