У Київській області незаконно знищували ліс (ФОТО)

За незаконну порубку лісу судитимуть мешканця Київщини

Мешканця Київської області судитимуть за незаконну порубку лісу на суму близько 350 000 грн з метою збуту деревини. Проце повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом незаконної порубки лісу.

Слідство встановило, що у серпні минулого року підозрюваний організував на території Бориспільського району незаконну господарську діяльність, пов'язану з вирубкою та подальшою реалізацією деревини. Чоловік найняв чотирьох осіб, двоє з яких були неповнолітніми, яких запевнив, що має усі необхідні дозвільні документи, але насправді їх не мав.

В результаті, без передбачених законом дозволів, вказані особи зрубали 86 дерев у Старівському лісництві державного підприємства "Бориспільський лісгосп".

Незаконно зрубані клени вони розпиляли на колоди та вивезли з лісгоспу для подальшого продажу. Сума збитків, завданих державному підприємству, склала близько 350 000 гривень.

В інтересах держави прокуратура заявила цивільний позов до громадянина про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної рубки дерев. На майно підозрюваного накладено арешт для відшкодування збитків.

Нагадуємо, що в українській столиці за відвідування лісів можуть штрафувати на тисячі гривень – у місті продовжується заборона на відвідування лісових зон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися