У Києві на хабарі викрили посадовця державної адміністрації (ФОТО)

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають

У Києві вкотре викрили факт одержання неправомірної вигоди посадовцем районної держадміністрації. Затримано виконувача обов’язків начальника відділу з питань благоустрою, повідомляє Київська міська прокуратура.

Стало відомо, що посадовцю однієї з районних державних адміністрацій Києва повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди за "дозвіл" на роботу станції технічного обслуговування.

За даними слідства, посадовець після перевірки документів на діяльність СТО вимагав від керівника автосервісу 10 000 гривень на місяць за подальшу безперешкодну роботу. У разі відмови він пригрозив підприємцю, що приміщення буде демонтовано. При цьому він наголосив, що є новопризначеним керівником підрозділу і всі "питання" слід вирішувати саме з ним.

У результаті проведених оперативних заходів правоохоронцями було задокументовано факт отримання хабаря посадовцем. Наразі громадянину повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Встановлюється коло осіб, причетних до вчинення корупційного правопорушення.

У прокуратурі зауважують, що посадовці вказаного підрозділу РДА протягом останнього місяця вже двічі викривались Солом’янською окружною прокуратурою під час одержання неправомірної вигоди.

Нагадуємо, що в Київській області затримали службових осіб Держпродспоживслужби, які налагодили схему отримання хабарів за реєстрацію сільгосптехніки.

Читайте также