У Києві викрили організатора схеми незаконного перетину кордону (ФОТО)

Столичні поліцейські затримали організатора схеми

У Києві викрито зловмисника, який виготовляв закордонні паспорти з підробленими голографічними захисними елементами для переправлення громадян за межі України. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі Печерського управління поліції під процесуальним керівництвом Печерської районної прокуратури спільно з працівниками Департаменту міграційної поліції у ході реалізації оперативної інформації затримали 54-річного іноземця за підозрою в пособництві у незаконному переправленні іноземців через держкордон України.

Стало відомо, що зловмисник виготовляв та підроблював паспорти для виїзду іноземців за кордон. За цю послугу зловмисник просив 2 500 доларів США. Оплата мала здійснюватися у два етапи: половина обумовленої суми, тобто 47 000 гривень, мала бути сплачена в день зустрічі з клієнтом, а інша половина - в день отримання підробленого паспорта для виїзду за кордон.

Під час документування злочинної діяльності зловмисника правоохоронці затримали його "на гарячому" біля станції метро "Політехнічний інститут" під час отримання ним другої частини оплати у розмірі 47 000 гривень.

Організатор схеми є уродженцем іншої країни і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за підробку документів та інші подібні злочини.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що поліцейські Києва затримали зловмисника, який сприяв призовникам у незаконному перетині держкордону. За грошову винагороду у розмірі 9 тисяч доларів США фігурант надавав призовникам медичні довідки про непридатність останніх до військової служби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися