У Київській області поліцейських засудили за катування та зґвалтування

Службові особи катували та незаконно утримували людей

На Київщині засудили двох колишніх поліцейських, які у 2020 році систематично здійснювали катування у Кагарлицькому відділенні поліції. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають "Коментарі".

Обухівський районний суд визнав двох колишніх працівників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу Головного управління Національної поліції Київської області винними у катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні.

Суд засудив колишнього начальника кримінальної поліції та оперуповноваженого до 11 років позбавлення волі. Сторона обвинувачення довела в суді, що зазначені службовці катували та незаконно утримували людей.

У травні 2020 року правоохоронці катували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони одягали на неї протигаз і наручники та стріляли з табельної зброї над головою. Потім потерпілу кілька разів зґвалтували.

Розслідування виявило серію катувань у цьому відділку поліції. У тому ж місяці інший потерпілий був побитий і підданий тортурам для отримання зізнання.

У січні 2020 року обвинувачені також завдали фізичні ушкодження двом іншим потерпілим, посадили їх у багажник і вивезли за околиці міста, де катували їх електричним струмом, щоб отримати зізнання у крадіжці. Потім їх прикували наручниками до батареї в коридорі і тримали там до наступного дня.

Під час досудового слідства були допитані всі потерпілі та свідки обвинувачення, а також досліджені всі докази сторін обвинувачення та захисту.

Нагадуємо, що засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі.

Читайте также