У Києві злочинне угруповання збувало наркотики у СІЗО (ФОТО)

Найближчі 10 років фігуранти можуть провести за ґратами

У Києві правоохоронці викрили злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків у слідчому ізоляторі. Організатором схеми був раніше судимий за низку майнових злочинів киянин, який позиціонував себе як "смотрящого" у СІЗО. Збувати наркотики йому допомагали ще троє осіб. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Правоохоронці викрили та затримали групу осіб, які здійснювали збут наркотиків на території Київського слідчого ізолятора.

Правоохоронці встановили, що чоловік 1983 року народження, мешканець Києва, який відбуває покарання за низку майнових злочинів, з жовтня минулого року організував трафік наркотиків до СІЗО. Чоловік, який називав себе так званим "смотрящим", залучив до злочинної схеми ще одного ув'язненого та двох знайомих, які раніше відбували покарання за тяжкі злочини.

Згідно із розподілом ролей, двоє спільників отримували від організатора вказівки щодо кількості та видів наркотиків, які потрібно було придбати та розфасувати для продажу, зокрема метадон та канабіс. Один із них перекидав заборонені речовини через паркан, а отримувачі "товару" мали розповсюджувати його між затриманими за певну плату.

Слідчі затримали фігурантів. Затриманим повідомлено про підозру, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Найближчі 10 років вони можуть провести за ґратами.

Під час досудового розслідування дії зловмисників можуть бути додатково кваліфіковані, і поліція встановлює інших осіб, які можуть бути причетні до цього злочину.

Нагадуємо, що столичні слідчі повідомили про підозру фельдшеру кримінально-виконавчої служби, який збував наркотики затриманому в СІЗО. Фігурант за грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень продавав наркотик правопорушнику.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися