Встановлено винних у розстрілі авто з мирними мешканцями Гостомеля (ФОТО)

Київські слідчі завершили досудове розслідування щодо п'ятьох російських військовослужбовців

Столичні слідчі завершили досудове розслідування стосовно п'ятьох російських військовослужбовців, які відкрили вогонь по автомобілях, що перевозили мирних жителів у Гостомелі. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Правоохоронні органи скерували до суду справу щодо окупантів, які під час тимчасової окупації Гостомеля обстріляли 10 автомобілів - постраждали 11 мирних жителів. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув'язнення.

Під час досудового розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими, встановлено п'ятьох російських військовослужбовців, які під час тимчасової окупації Гостомеля відкрили вогонь по 10 автомобілях з мирними жителями, які намагалися покинути зону бойових дій та рухалися в напрямку Києва. В результаті обстрілу п'ятеро людей загинули і шестеро отримали поранення.

Під час низки слідчих дій та оперативно-розшукових заходів слідчі Києва зібрали необхідну доказову базу для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

П'ятьом окупантам, 1971-х, 1976, 1978 і 1993 років народження, було заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного ув'язнення.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

Нагадуємо, що засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі. Сторона обвинувачення довела, що засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали у заручниках мирного мешканця, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї. 

Читайте также