У Києві злочинна група викрадала гроші з банківських карток (ФОТО)

Зловмисники викрадали кошти клієнтів українських банків

Припинено діяльність групи "кардерів", які діяли в Києві та викрадали гроші клієнтів українських банків. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили та припинили діяльність групи телефонних шахраїв, які представлялися працівниками банків та ошукували клієнтів фінансових установ.

За версією слідства, злочинна група "кардерів", яка діяла у Дарницькому районі Києва, телефонувала громадянам України та під виглядом працівників служби безпеки банку отримувала від потерпілих повні дані банківських карток.

Потім зловмисники активували через мобільний телефон сервіс безконтактних платежів Google Pay і, використовуючи дані банківських карток громадян, купували дорогі товари в торгових центрах. Потім вони продавали цінні товари через інтернет-сайти, а отримані кошти ділили між собою. Наразі сума завданих збитків становить близько 100 000 гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем переховування зловмисників у Харкові правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку з "клонами" банківських карток та мобільні пристрої, які використовувалися зловмисниками для протиправної діяльності.

Двом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, що в Києві викрито злочинну схему - шахраї ошукали 67 громадян, пообіцявши їм працевлаштування в Європі. У столиці правоохоронці викрили та припинили діяльність злочинної групи, яка тривалий час займалася шахрайством під виглядом надання послуг з працевлаштування в Європі. Організатору цієї шахрайської схеми оголошено про підозру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися