Поліція Києва викрила організатора незаконного бізнесу на ухилянтах (ФОТО)

Фігурант вносив інформацію щодо "клієнтів" до бази даних "Шлях", аби ті могли виїхати за кордон

Столичними правоохоронцями викрито керівника благодійної організації, який за 7,5 тисяч доларів США допомагав ухилянтам виїхати за кордон. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі столичної поліції спільно з аналітиками та співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили особу, яка допомагала чоловікам призовного віку незаконно виїжджати за кордон. Зловмисником виявився мешканець Дніпра, 1981 року народження.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисник обіймав посаду керівника благодійної організації та допомагав "клієнтам" виїхати з України під виглядом волонтерів. Зловмисник вносив неправдиву інформацію до бази даних "Шлях" та оцінював свої послуги у 7 500 доларів США.

Чоловіка затримали під час отримання частини грошей.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Правоохоронні органи також вживають заходів для встановлення інших осіб, які могли бути причетні до цієї злочинної діяльності.

Нагадуємо, що столичні правоохоронці затримали організаторів незаконного виїзду призовників за кордон. Адвокат та співробітник військової адміністрації неправомірно вносили військовозобов'язаних до бази даних "Шлях".

Також правоохоронцями Київської області повідомлено про підозру зловмиснику, який допомагав переправляти військовозобов’язаних чоловіків через держкордон. Стало відомо, що мешканець столиці спільно із поплічниками за певну винагороду оформлювали чоловіків призовного віку, які бажали виїхати за кордон під час воєнного стану, волонтерами або перевізниками гуманітарної допомоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


pravda

31 травня 2023, 21:15

musara tvari sami provocuryut .....vu vzytocniki sami .... kakay vam blyt evropa ... vu po sovdepovskoi stranice wuvete....pokazateli i planu ebucie vashi.....ne pozortes idite voute...krusu tulovue

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися