В мерії Києва проводять обшуки через загибель людей біля укриття

Перевіряють Департамент муніципальної безпеки КМДА

У Департаменті муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації проходять обшуки в рамках слідства щодо ситуації з укриттям у поліклініці в Деснянському районі столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА.

В столичній мерії зазначили, що у Департаменті муніципальної безпеки КМДА всебічно сприяють слідству щодо допуску в укриття поліклініки у Деснянському районі Києва. У відомстві запевнили, що надають правоохоронцям усі запитувані під час обшуку документи.

Саме Департамент муніципальної безпеки КМДА здійснює постійний контроль за станом укриттів у Києві. У квітні цього року відомство підписало меморандум про співпрацю з групою громадського контролю "Озон". Документ передбачає, зокрема, привернення особливої уваги до відповідальності недобросовісних балансоутримувачів за недопуск киян до споруд цивільного захисту під час повітряної тривоги, а також за неналежний стан приміщень для укриття населення.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні тривають слідчі дії. Правоохоронці допитують керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. У Деснянському районі Києва оголосили жалобу. Через ракетні обстріли у столиці та низці міст Київської області скасували святкові заходи до Дня захисту дітей.

Читайте також, що на Київщині знайшли бойову частину збитого безпілотника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися