У Київській області злочинна група незаконно видобувала корисні копалини

Злочинна група незаконно видобувала торф у Київській області

Судитимуть учасників злочинної групи, що незаконно видобувала торф у Київській області зі збитками державі у понад 1,6 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, яка займалась незаконним видобутком корисної копалини загальнодержавного значення на території Київської області.

За даними слідства, організатор групи, знаючи про наявність родовища торфу на земельних ділянках у Бучанському районі Київщини, розробив план видобутку цієї корисної копалини з метою продажу на території України та за кордоном за допомогою підконтрольного підприємства.

Отримавши право на землекористування на відповідну ділянку, чоловік розпочав незаконний видобуток торфу без спеціального дозволу. Він залучив ще двох осіб для здійснення видобутку за допомогою спеціальної техніки. Ця незаконна діяльність тривала з травня до вересня 2022 року, під час якої здійснювався продаж видобутого торфу.

Розмір екологічного збитку, завданого державі, становить понад 1,6 млн гривень. Зараз обвинувальний акт стосовно трьох осіб направлено до суду. Крім того, Київська обласна військова адміністрація подала позов до звинувачених для компенсації завданого державі екологічного збитку.

Нагадуємо, що в Києві на вулиці Щусєва з'явилася нова смуга для громадського транспорту. Дорожники впровадили цю смугу у рамках поточного утримання вулиці Щусєва, яка знаходиться в Шевченківському районі Києва. Нова смуга, яка простягається на 2,4 км у обох напрямках, дозволить пришвидшити рух громадського транспорту та сприятиме уникненню транспортних заторів. Ця смуга також доступна для безперешкодного руху велосипедистів.

Читайте также