Мешканці Києва обікрали іноземців майже на мільйон: злочинна схема

Сума збитків, яку завдали фігуранти, становить близько мільйона гривень

Нацполіція викрила злочинну організацію, яка шахрайським шляхом привласнювала кошти іноземних громадян. Серед учасників групи були мешканці Києва. Про це повідомляє Національна поліція України, передають "Коментарі".

Стало відомо, що злочинна група з п'яти осіб використовувала посилання на фішингові сайти, що мали інтерфейс, схожий на популярні торгові платформи в Інтернеті. Зловмисники шукали продавців товарів і надсилали їм посилання нібито для оформлення доставки та оплати вартості товару.

Відкривши таке посилання, потерпілі вводили номер банківської картки, CVV-код і термін дії. Зловмисники автоматично отримували ці дані. Організатор схеми передавав ці дані виконавцям. Вони "прив'язували" отриману інформацію до платіжних систем та використовували чужі рахунки для здійснення покупок.

Здійснюючи покупки різних ґаджетів у магазинах Києва, використовуючи технологію NFC, зловмисники розраховувалися грошима з рахунків потерпілих. Шахрайська схема була спрямована саме на іноземних громадян. Загальна сума збитків, яку завдали фігуранти, становить близько мільйона гривень.

Працівники поліції під час проведення обшуків у оселях та автівках фігурантів на території Києва та Чернігівської області вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, а також різноманітні товари, які були отримані протиправним шляхом.

Нагадуємо, що поліція Києва викрила торгівця людьми, який вербував жінок для роботи повіями за кордоном. Іноземець використовував мережу Інтернет для пошуку жінок, які опинилися у скрутному становищі, і пропонував їм "роботу".  Стало відомо, що 27-річний зловмисник через соцмережу завербував двох мешканок Києва для роботи в сфері сексуальних послуг за кордоном. За даними поліції, зловмисник пообіцяв жінкам плату в розмірі від 12 до 15 тисяч доларів США за місяць.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

18 червня 2023, 10:13

ВМЕСТО ТОГО, ЧТО БЫ БОРОТЬСЯ С ПРЕСТУПНОСТЬЮ!!

КИЕВЛЯНИН

18 червня 2023, 10:12

ЗАТО ГЛАВНЫЙ МЕНТ КИЕВСКОЙ ОБЛАСТИ НЕБИТОВ БЕГАЕТ ПО ЛЕСАМ, КАК ПАЦАН, И СОБИРАЕТ ПАТРОНЫ)))))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися