У Києві адміністратор Telegram-каналу про роздачу повісток отримав термін у в'язниці

Фігуранту обрали покарання у вигляді позбавлення волі

У Києві адміністратор Telegram-каналу "Повістки" отримав п'ять років ув'язнення. Про це стало відомо з вироку у справі № 753/6889/23 в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляють "Коментарі".

У столиці адміністратор Telegram-каналу "Повістки" засуджений до п'яти років позбавлення волі та двох років випробувального терміну за розголошення інформації про місця видачі повісток. Дії фігуранта суд кваліфікує за ч. 1 ст. 114-1 КК України, як перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Згідно з вироком, Telegram-канал "Повістки" перешкоджав процесу оповіщення військовозобов'язаних та резервістів. Завдяки масовому поширенню інформації через засоби масової комунікації та мобільні додатки, особи мали змогу уникати отримання повісток шляхом залишення місця проживання, уникання спілкування з представниками центрів комплектування та соціальної підтримки, а також працівниками поліції. 

Це призводило до зменшення кількості військовозобов'язаних, які прибували до територіальних центрів комплектування та могли бути спланованими до призову під час мобілізації. Дії засудженого ставили під загрозу терміни та обсяги виконання заходів комплектування військово-організаційних структур Збройних сил України.

Нагадуємо, що Служба безпеки України (СБУ) викрила злочинну діяльність київської ІТ-компанії, яка намагалася передати російським окупантам оборонну інформацію з електронних систем прифронтової ОВА.

Читайте также