У Києві хакери вкрали мільйони у Фонду гарантування вкладів (ФОТО)

Стали відомі подробиці схеми масштабного розкрадання грошей

У Києві знешкодили потужне хакерське угруповання, яке крало гроші з банківських рахунків українців. Подробиці розповіли у Службі безпеки України та в Офісі генерального прокурора, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що лише в одному з епізодів хакери вкрали понад 10 мільйонів гривень з депозитного рахунку столичного нотаріуса. Ці гроші належали Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та призначались для виплат потерпілим вкладникам ліквідованих банків. Силовики затримали 12 учасників злочинного угруповання.

Хакери створили шкідливе програмне забезпечення, що давало їм доступ до електронних кабінетів вкладників одного з київських банків. Шукати потенційних "жертв" допомагали спільники, які працювали в різних фінансових установах Києва. Через них хакери отримували персональні дані киян, які відкривали депозит у банку. Після цього надсилали фішингове повідомлення на електронну пошту вкладника, яке маскували під "оновлення послуги банкінгу" від адміністрації банку. Так отримували логін та пароль для управління рахунками і переводили з них гроші на банківські картки, що були оформлені на підставних осіб.

Під час розслідування співробітники СБУ виявили за місцями проживання фігурантів кримінальної справи нарколабораторії з вирощування оптових партій канабісу. Готову "продукцію" ділки продавали через власні зв’язки серед наркодилерів. Під час обшуків в офісах та помешканнях хакерів знайшли комп’ютерну техніку, банківські картки, оптову партію канабісу на майже 8 мільйонів гривень та інші речові докази. Затримані перебувають під арештом. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, у Києві через ремонтні роботи поїзди Кільцевої електрички змінять розклад руху по маршрутам. За інформацією Kyiv City Express, ремонтні роботи заплановані по станції Борщагівка. Тут з 17 по 23 липня ремонтуватимуть стрілочні переводи. Роботи будуть вести переважно вночі, однак це зачепить розклад крайніх рейсів кільцевої електрички. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що закритий міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує витратити десятки мільйонів гривень на прибирання. Згідно з умовами тендеру, підрядник має надавати послуги з прибирання та миття приміщень протягом року — з серпня 2023 року по кінець липня 2024 року. На комплексне обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу ДП МА "Бориспіль" та інших об’єктів аеропорту готові витратити понад 51,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що у Києві повернули державі привласнений недобудований санаторій.

Джерело: https://t.me/SBUkr/8857


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися