На Київщині настоятеля храму УПЦ МП підозрюють у допомозі окупантам

СБУ розслідує обставини функціонування російської катівні на території храму

Служба безпеки України (СБУ) розпочала кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП) Віктора Талька, який допомагав російським загарбникам під час окупації Київщини. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

За даними СБУ, настоятель храму у селищі Бородянка міг сприяти рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі практично 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Також ведеться розслідування щодо функціонування російської катівні на території храму, яким опікується настоятель Віктор Талько.

За версією слідства, настоятель запропонував окупантам використовувати підвальне приміщення храму для утримання учасників руху опору. За задокументованими фактами, протягом 29-31 березня 2022 року окупанти утримували у цьому приміщенні трьох українських волонтерів, які привезли гумдопомогу для місцевих жителів.

СБУ також ініціювала лінгвістичну експертизу для перевірки публічних закликів протоієрея щодо підтримки російських загарбників у війні проти України. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

За результатами досудового розслідування буде вирішуватися питання про повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що на в'їзді до Києва прикордонники зупинили черницю з російськими рублями. Правоохоронці зупинили для перевірки черницю, яка прямувала до столиці. Під час перевірки виявилося, що вона є насельницею Лаври. У мобільному телефоні жінки виявили номери російських операторів, а в поліетиленовому пакунку були знайдені рублі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тихий

8 липня 2023, 17:17

Цей бородянський піп,з товстою пикою,є справжньою кацапською хвойдою та проституткою.

Сергій

8 липня 2023, 17:04

Этой сволочной сбу больше делать нечего , праституток , наркоманов крышуют.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися