У Києві привласнили будівлі та приміщення укриття держпідприємства (ФОТО)

Подробиці схеми відчуження державного майна розповіли в прокуратурі

У Києві шахраї заволоділи будівлями та укриттями державного підприємства одного з міністерств України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, схему привласнення нерухомості організували двоє мешканців Києва віком 54 та 41 роки. Один з організаторів був посадовою особою державного підприємства та підшукав нерухомість, яка не використовувалась у діяльності цього підприємства. Інші учасники злочинної групи підробили документи від імені колишнього директора держпідприємства. Це дозволило відчужити державне майно та оформити нерухомість на підставних осіб для подальшого перепродажу.

Загалом шахраї привласнили сім об’єктів державного підприємства загальною площею 1500 квадратних метрів. Мова йде про дві будівлі та п’ять підвальних приміщень, які використовувалися як укриття. Вартість цього державного майна оцінюють у 24 мільйони гривень.

Правоохоронці викрили дев’ятьох учасників афери з державним майном. Усім їм оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України. Підозрюваним інкримінують шахрайство, підроблення та використання підроблених документів, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, а також легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом. На всі незаконно відчужені об’єкти нерухомості наклали арешт. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним. Слідчі дії тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцеві мешканки організували "бізнес" з продажу наркотиків, до якого залучили закладчиків. Киянки займалися закупівлею оптовими партіями наркотиків та приймали замовлення від клієнтів. Під час обшуків в учасників наркобізнесу вилучили підготовлений до продажу метадон, автомобілі та інші речові докази. Кожна із злочинних груп заробляла по декілька мільйонів гривень щомісяця на продажі наркотиків.

Нагадаємо, у Києві оперативні співробітники Державної прикордонної служби України та прокурори Офісу генерального прокурора за силової підтримки бійців прикордонного загону "Дозор" провели низку обшуків у "чорних фармацевтів". "Бізнесмени" продавали іноземні фальсифіковані лікарські засоби від тяжких хвороб. Під час обшуків правоохоронці виявили ліки вартістю понад п’ять мільйонів гривень, деякі з них у роздрібній торгівлі коштують по п’ять тисяч доларів за упаковку.

Читайте також, як переодягнений в жінку киянин вкрав пів мільйона доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися