Скандального настоятеля Києво-Печерської лаври взяли під варту: яка сума застави

Суд обрав Павлу Лебедю запобіжний захід

Колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому митрополиту УПЦ (МП) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 мільйони гривень.

Павло Лебідь підозрюється у запереченні збройної агресії РФ проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань.

Будучи настоятелем Києво-Печерської лаври, священнослужитель представляв агресію РФ як внутрішній громадянський конфлікт. За даними слідства, колишній митрополит у своїх телефонних розмовах з вірянами розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечу своїми висловами. Це підтверджено висновками відповідних експертиз.

Нагадуємо, що Павло Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися