У Києві судитимуть чиновників Шевченківської РДА за розтрату 1 млн гривень при облаштуванні укриттів

Чиновники Шевченківської РДА в Києві закупили для укриттів меблі за ціною, що значно перевищує їхню ринкову вартість

У Києві направили до суду обвинувальний акт щодо начальника та двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації (РДА), а також двох підрядників. Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури, повідомляють "Коментарі".

Їх звинувачують у розтраті бюджетних коштів, виділених на облаштування укриттів, а також у підробці офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідство встановило, що управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 дитячих навчальних закладах на суму понад 3,7 мільйона гривень. При цьому виявилося, що договір був укладений попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову.

У результаті чиновники безпідставно перерахували зі столичного бюджету понад 1 мільйон гривень.

Підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді застави на суму від 300 тисяч гривень до 1 мільйона гривень. На майно фігурантів було накладено арешт.

Фігурантам загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, управління освіти Дніпровської РДА неодноразово потрапляло у скандали через закупівлю речей в укриття. Наприклад, у червні стало відомо про закупівлю барабанів майже на 1 мільйон гривень . А ще раніше для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Йшлося про покупку двох електросковорідок 1,2 мільйона гривень. Також вони закупили професійні рації для сховищ за 1,2 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися