У Києві медперсонал лікарні звинувачують у смерті військовослужбовця, який проходив там терапію (ФОТО)

Друзі загиблого бійця ЗСУ обурені поведінкою медперсоналу лікарні та роботою поліцейських, які приїхали на виклик

У Києві помер військовослужбовець ЗСУ, який перебував на лікуванні в одній із лікарень Солом'янського району. Обставини смерті з'ясовують поліцейські, проте знайомі звинувачують у смерті лікарів. Деталі цієї історії зібрали "Коментарі".

Що кажуть у поліції?

31-річний військовослужбовець Вадим із позивним Фізрук проходив лікування у Київській міській клінічній лікарні №4 з 30 червня поточного року. Він лежав у одній палаті зі своїм другом, який також там лікувався.

У неділю, 16 липня, о 23:50 друг Вадима знайшов його на вулиці, на території лікарні, у збудженому та неадекватному стані. Він відразу ж повідомив про це муніципальну охорону медустанови.

Вони покликали на місце події медиків та спільними зусиллями принесли пацієнта до палати. Через деякий час його перевели до реанімації, проте наступного дня, 17 липня, Вадим помер.

На місце викликали поліцію. Слідчо-оперативна група Солом'янського управління поліції, що прибула, провела першочергові слідчі дії, опитала персонал лікарні, охоронців, вилучила відео з камер вуличного спостереження та нагрудних бодікамер співробітників муніципальної охорони.

Також з'ясувалося, що напередодні Вадим заходив до бомбосховища. Приміщення укриття ретельно оглянули.

Правоохоронці мають дві версії щодо даної події: умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України) та неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками (ч. 1 ст. 140 КК України). Відкрито два кримінальні провадження. Щоб дізнатися остаточну причину смерті військовослужбовця, проводиться судово-медична експертиза.

picture

Що кажуть знайомі загиблого?

Друзі Вадима обурені поведінкою поліцейських та медперсоналу лікарні.

Зокрема, його подруга Аліна Іцельова звинувачує лікарів у недбалості, через яку військовослужбовець помер. За її словами, чоловік лежав на вулиці протягом чотирьох годин, і ніхто йому не намагався допомогти.

Аліна пише, що його друг, який знайшов у результаті Вадима біля будівлі лікарні, безуспішно закликав співробітників лікарні виконати свій обов'язок та врятувати людину. В результаті йому довелося викликати карету швидкої допомоги з іншої лікарні і лише після цього пацієнта занесли до медустанови.

При цьому Іцелева заявляє, що спочатку його поклали до звичайної палати, а не до реанімації, і прив'язали руки до ліжка і через 16 годин після цього Вадим помер.

Співслуживець загиблого Дарій Зіяде з позивним Сирієць також додав , що і медперсонал, і слідчі, які приїхали на виклик, промовчали про побої, а справу навіть "намагалися зам'яти". Він упевнений, що смерть трапилася через те, що Вадима на вулиці побили охоронці лікарні, а потім кинули його помирати.

Також Зіяда має зауваження до роботи слідчого Кротенка Варвари, яка приїхала на виклик до лікарні. За його словами, вона просто розписалася у документах та поїхала, не проводячи жодного розслідування.

Увага! Фото та відео не для людей зі слабкими нервами!

Як раніше писали "Коментарі", мешканця Києва підозрюють у вбивстві власного батька . За даними слідства, під час раптової сварки він двічі вдарив ножем батька в шию і завдав тілесних ушкоджень матері, яка намагалася заспокоїти сина. Потерпілий зазнав смертельних травм.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися