У Києві голова ВЛК підроблював довідки про непридатність чоловіків до служби

Голові ВЛК у столиці повідомлено про підозру за фактом службового підроблення

Голові ВЛК у Києві повідомлено про підозру у підробленні медичної документації про непридатність до служби. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру за фактом службового підроблення одному з голів Військово-лікарської комісії Києва.

За даними слідства, начальник одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України та керівник Голосіївського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки організували незаконне переправлення через державний кордон трьох громадян.

За таку послугу зловмисники отримали 30 тис доларів США.

До незаконної схеми фігуранти залучили одного з голів Військово-лікарської комісії Києва, який не був обізнаний у їхніх намірах. За вказівкою керівника РТЦК підозрюваний склав та видав фіктивні довідки про непридатність до військової служби трьом громадянам.

Як раніше писали "Коментарі", викрито організовану групу, яка заволоділа державними землями у Київській області вартістю майже 2 млрд грн. НАБУ і САП викрили п'ятьох учасників організованої групи, яка заволоділа земельними ділянками під Києвом площею понад 1200 га. Їх дії призвели до збитків державі на понад 1,8 млрд грн.

Нагадуємо, що СБУ провела на Київщині спецоперацію, в результаті якої затримала російського агента-коригувальника. Співробітники СБУ затримали російського агента, коли він здійснював відеозйомку військової бази Збройних сил України та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти.

Також у Києві посадовиці Дніпровської РДА повідомлено про підозру у зв'язку із закупівлею овочерізок за завищеними цінами. Посадовиця зловживала своїм службовим становищем, діяла всупереч інтересам служби та розтратила бюджетні кошти під час проведення процедури закупівлі. Ціна закупленого товару була завищена майже на 300 000 гривень, внаслідок чого Управління освіти Дніпровської РДА зазнало збитків на цю суму.

Читайте также