У Київській області зловили недобросовісного рибалку (ФОТО)

Порушник забороненими знаряддями лову зловив риби на 175 тисяч гривень

У Київській області екоінспектори разом з правоохоронцями спіймали порушника, який наловив риби на 175 000 гривень забороненими знаряддями лову. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Сьогодні, 19 серпня, фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу спільно з працівниками сектору водної поліції Вишгородського РУП ГУНП в Київській області виявили факт грубого порушення правил рибальства на Київському водосховищі.

Порушник використовував заборонені знаряддя лову риби. Рибалка спіймав: карась сріблястий - 41 екз., окунь - 3 екз., судак - 5 екз., плітка - 15 екз., плоскирка - 38 екз. Загальна вага виловленої риби - 12 кг. Заподіяна шкода в сумі 175 тисяч гривень. На рибалку складено протокол. 

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Вишгородського РУП ГУНП в Київській області. Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР.

Нагадуємо, що у Вишгородському районі Київської області виявили унікальну знахідку - стародавню пастку для вилову риби. Житель села Новосілки Вишгородського району на березі Десни виявив вимиті річними водами дерев'яні конструкції. Після звернення чоловіка до Вишгородського історико-культурного заповідника місце знахідки було обстежене археологами та співробітниками заповідника.

Як раніше писали "Коментарі", екологи зробили велике наукове відкриття - вперше знайшли не лише в Київській області, а й на всьому Лівобережжі найдавнішу рослину-релікт третинного періоду - бруслину карликову. Бруслина карликова росла на Землі ще 1,8 млн років тому і є сучасником мамонтів.

Читайте также