У Київській області посадовець та підрядник розтратили кошти під час ремонту укриття

У розтраті коштів підозрюються підрядник та посадовець відділу освіти

У Київській області в розтраті коштів під час ремонту укриття у дитячому садочку підозрюються підрядник та посадовець відділу освіти. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бориспільської окружної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі відділу освіти міськради та директору товариства за фактами службового підроблення, розтрати та заволодіння чужим майном в умовах воєнного стану.

За даними слідства, підрядник уклав з відділом освіти однієї з міських рад Бориспільського району договір з ремонту підвального приміщення закладу дошкільної освіти. Його планували використовувати як найпростіше укриття. 

З метою заволодіння коштами, підозрювані внесли до звітної документації завищені обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. На підставі цих документів відділ освіти перерахував на рахунок товариства бюджетні кошти. Збитки становлять понад 86 000 грн. 

Як раніше писали "Коментарі", у Києві посадовиці Дніпровської РДА повідомлено про підозру у зв'язку із закупівлею овочерізок за завищеними цінами. Посадовиця зловживала своїм службовим становищем, діяла всупереч інтересам служби та розтратила бюджетні кошти під час проведення процедури закупівлі. Ціна закупленого товару була завищена майже на 300 000 гривень, внаслідок чого Управління освіти Дніпровської РДА зазнало збитків на цю суму.

Нагадуємо, що викрито організовану групу, яка заволоділа державними землями у Київській області вартістю майже 2 млрд грн. НАБУ і САП викрили п'ятьох учасників організованої групи, яка заволоділа земельними ділянками під Києвом площею понад 1200 га. Їх дії призвели до збитків державі на понад 1,8 млрд грн.

Також у Києві в організації схеми присвоєння громадянам інвалідності викрито керівника юридичної компанії. Схема передбачала вимагання грошових коштів з громадянина за вплив на прийняття рішення посадовими особами МСЕК щодо отримання групи інвалідності. Вартість так званих "послуг" з отримання групи інвалідності складала шість тисяч доларів США.

Читайте также