У Києві викрили працівницю ВЛК, яка заробляла на ухилянтах від мобілізації

Працівниця ВКЛ вимагала хабар за постановку діагнозу, який підтверджував обмеження придатності ухилянтів до військової служби

У Києві викрито на хабарі працівницю військово-лікарської комісії (ВЛК), яка заробляла на ухилянтах. Про це інформує київська поліція, повідомляють "Коментарі".

Жінка, перебуваючи у складі позаштатної комісії, вимагала грошову винагороду від осіб, які підлягають мобілізації, за рішення, яке допомогло б її уникнути. За постановку фізичного діагнозу, який підтверджує непридатність особи до проходження військової служби вона приймала хабар у 2000 доларів, і тепер їй загрожує серйозне покарання.

Викрили дії співробітниці ВЛК працівники слідчого управління поліції Києва та оперативники управління стратегічних розслідувань у м. Київ.

Поліцейським вдалося затримати жінку на "гарячому", одразу після отримання обговореної суми хабаря. Кошти були одразу вилучені на місці як речовий доказ. Затримали службовцю згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігурантці було оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди службовою особою. 

За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 3 років з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що раніше У Києві було викрито керівника юридичної компанії у схемі присвоєння громадянам групи з інвалідності за хабар. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися