На Київщині продавали автомобілі, ввезені як допомога для ЗСУ (ФОТО)

Про підозру повідомлено трьом учасникам злочинної схеми

У Київській області викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога для ЗСУ. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За версією слідства, керівник волонтерського центру благодійної організації разом зі своєю дружиною та водієм організації організували схему продажу автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога. Зловмисники розміщували оголошення на платформах із продажу автомобілів і продавали їх військовим. Отримавши гроші, вони передавали автомобілі військовим під виглядом гуманітарної допомоги на безоплатній основі.

Підозрюваних було затримано під час продажу чотирьох автомобілів на загальну суму понад 500 000 гривень. До суду направлено клопотання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Під час розслідування встановлюються всі обставини незаконного використання гуманітарної допомоги та визначаються особи, причетні до цього.

Під час обшуків у зловмисників було вилучено гроші, документи, 24 автомобілі та інші речові докази. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що київські правоохоронці викрили шахраїв, які увійшли на Instagram сторінку громадянки та ошукали людей під виглядом збору коштів на лікування дитини. Одного з "бізнесменів" вже затримали. 

Як раніше писали "Коментарі", до трьох років позбавлення волі засуджено киянина, який виманював гроші в людей, обіцяючи евакуювати із Маріуполя. 22-річний киянин обманював людей під приводом надання послуг з евакуації з місць бойових дій. У травні 2022 року обвинувачений вів тривале листування з дівчиною, яка хотіла вивезти свою матір із тимчасово окупованого Маріуполя. Отримавши від неї гроші на свою банківську картку, він не вжив жодних дій щодо евакуації жінки та привласнив гроші.

Читайте также