Стали відомі наслідки ракетної атаки у Київській області (ФОТО)

Пошкоджені будинки, є поранені

У Київській області зафіксували наслідки чергової повітряної атаки російських окупантів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка, прокуратуру та регіональну поліцію.

Керівник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Однак, внаслідок збиття ворожих ракет та падіння їхніх уламків сталися пожежі на території декількох підприємств регіону, пошкоджена будівля професійно-технічного навчального закладу. Є інформація про трьох постраждалих. Уламки збитої ракети також впали на території медичного закладу — без постраждалих та пошкоджень.

"В декількох громадах пошкоджені приватні будинки та автомобілі. У будинках вибиті вікна, пошкоджені дахи, фасади. Оперативні служби продовжують роботу з ліквідації наслідків нічної атаки. Людям буде надана вся необхідна допомога", — зазначив Кравченко.

Наслідки ракетної атаки фіксують правоохоронці Київщини. Правоохоронці виявляють збиті уламки ракет російських окупантів, оглядають місця події та допомагають людям долати наслідки обстрілів.

"Поліція Київщини закликає громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та перебувати в укриттях", — йдеться в повідомленні регіональної поліції.

У Київській обласній прокуратурі та в Офісі генерального прокурора заявили про початок досудового розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. В заяві прокурорів йдеться про поранення однієї людини, пошкодження лікарні та будинків.

"Постраждав чоловік, він отримав осколкові поранення ніг. В декількох районах області  пошкоджено приватні будинки мирних мешканців, господарчі споруди і транспортні засоби, будівлю лікарні. Також уламки ракет впали на територію підприємства, здійнялася пожежа. Жоден з пошкоджених об'єктів не є воєнною ціллю", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

В Офісі генерального прокурора України також повідомили про початок кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни під час чергової повітряної атаки на Київ 21 вересня.

"Зафіксовано падіння уламків ракет у декількох районах столиці. Є пошкодження житлових будинків, нежитлових споруд та транспортних засобів. У Дарницькому районі на території СТО виникла пожежа", — заявили в Офісі генерального прокурора України.

Заходи для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими тривають. Прокурори, експерти та слідчі фіксують наслідки нічної атаки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ атакували з десятка літаків стратегічної авіації. По столиці випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Силами та засобами Протиповітряної оборони було знищено понад 20 цілей.

Дивіться також фото і відео наслідків ракетних атак на Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися