Столичні слідчі викрили багатомільйонну схему розтрати коштів із бюджету (ФОТО)

Фігуранти у змові з посадовцями поставляли медобладнання в Україну за завищеними цінами

Столичні поліцейські оголосили про підозри шістьом керівникам підприємств, які поставляли медобладнання в Україну за завищеними цінами. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Директори підприємств, узгодивши дії з посадовими особами закладів охорони здоров'я різних міст України, умисно завищили ціни на медичне обладнання і заволоділи сумою розміром у понад 25,5 мільйонів гривень з державного бюджету. За це їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Слідчі викрили і задокументували злочинну діяльність керівників приватних підприємств, які використовували своє службове становище для розтрати державних грошей.

Під час розслідування поліцейські встановили, що директори шести приватних підприємств, які спеціалізуються на постачанні медичного обладнання для медичних закладів по всій країні, розробили незаконну схему збагачення через завищення цін на обладнання, яке постачалося за кошти державного бюджету. У злочинну діяльність були втягнуті також посадові особи медичних закладів, які разом із керівниками приватних підприємств складали тендерну документацію на користь певних учасників торгів та відхиляли пропозиції інших постачальників.

Таким чином, директори медичних закладів уклали угоди з компаніями, які продають високовартісне медичне обладнання. За результатами експертизи встановлено, що ціни на це обладнання були значно завищені порівняно з ринковою вартістю, і керівники медичних закладів розтратили понад 25 500 000 гривень державних коштів.

Обшуки проведено по місцях проживання і роботи всіх фігурантів, під час яких знайдено робочі документи, що підтверджують змову посадових осіб медичних закладів з підприємствами, а також документи, що підтверджують ринкові ціни на поставлене обладнання.

Слідчі оголосили фігурантам підозри. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Як раніше писали "Коментарі", на Київщині підприємець "забув" заплатити майже 10 мільйонів гривень податків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися