Тисячі літрів пального для військових розікрали у Києві (ФОТО)

Що розповіли в прокуратурі

У Києві колишній посадовець підрозділу комунального об’єднання "Київзеленбуд" розікрав тисячі літрів пального, що призначалося для українських військових. Подробиці розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, мова йде про колишнього першого заступника директора комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Подільського району Києва. Слідство встановило, що у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, у березні 2022 року, посадовець вилучив з сейфу начальника ремонтно-механізованої частини талони на 9,5 тисяч літрів пального нібито для передачі військовим. Потім — підробив акт прийому-передачі паливно-мастильних матеріалів військовій частині, а насправді розпорядився ними на власний розсуд.

Збитки оцінили на загальну суму близько 230 тисяч гривень. Колишньому першому заступнику директора КП УЗН Подільського району Києва повідомлено про підозру у розтраті коштів у великих розмірах в умовах воєнного стану. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва затримали наркокур’єрку з "товаром". Під час огляду автомобілю поліцейські знайшли 11 поліетиленових пакунків, захованих у покришці. Ще один пакунок був у жінки в сумці. У згортках знаходились психотропи вагою близько одного кілограма кожний. Наркотики вилучили. Експертиза показала, що вилучені психотропи – це солі Альфа-PVP. Вартість психотропних речовин оцінили у близько 20 тисяч доларів.

Читайте також, як у Києві закрили підпільний цех з виготовлення алкоголю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися