Досудове розслідування авіакатастрофи в Броварах завершено (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розповіли в прокуратурі та у Державному бюро розслідувань

У Києві завершили досудове розслідування стосовно п’ятьох посадових осіб Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яким інкримінують причетність до авіакатастрофи в Броварах. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

У січні 2023 року був запланований візит керівництва МВС України до Харківської та Дніпропетровської областей. Посадовці ДСНС залучили до перевезення делегації гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Командир екіпажу розпочав політ без метеорологічних даних по всьому маршруту, а екіпаж не мав допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Жоден з посадовців, відповідальних за безпеку польотів, не скасував або не переніс виліт до моменту настання сприятливих погодних умов.

Посадовцям Управління авіації ДСНС та спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту інкриміновано порушення правил безпеки польотів повітряного транспорту, що спричинило загибель людей. Начальнику служби безпеки польотів цього ж загону повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Гелікоптер, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України зазнав катастрофи 18 січня 2023 року у Броварах. При падінні вертоліт пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані автівки.

Під час авіакатастрофи в Броварах 18 січня загинули:

        міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський;

        перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін;

        державний секретар МВС Юрій Лубкович;

        заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;

        начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України підполковник поліції Михайло Павлушко;

        провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;

        командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко;

        пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко;

     бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

Крім високопосадовців МВС в авіакатастрофі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які прийшли у садочок. 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Подробиці досудового розслідування також оприлюднили у Державному бюро розслідувань України.

Наразі підозрюваним у кримінальному провадженні, їх захисникам та потерпілим повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

Реконструкція трагічного маневру гелікоптера в Броварах


Дивіться також відео про подробиці авіакатастрофи в Броварах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися