У Києві викрили масштабну шахрайську схему із продажем квартир

Співучасники видавали себе за законних власників квартир

У Києві судитимуть двох шахраїв, які продавали чужі квартири за підробленими документами. 30-річного чоловіка та 45-річну жінку обвинувачують у незаконному заволодінні чужим майном та використанні підроблених документів. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Згідно з матеріалами слідства, обвинувачені за попередньою змовою з іншими співучасниками, які видавали себе за законних власників квартир, у приватних нотаріусів у Харкові, посвідчили довіреності на право розпорядження двома квартирами у Дарницькому районі столиці.

Надалі, у травні 2023 року, на підставі вказаних підроблених довіреностей обвинувачені "продали" першу квартиру іншій співучасниці злочину. Крім того, у червні 2023 року за аналогічною схемою обвинувачені намагалися "продати" другу квартиру, проте їх злочинну діяльність викрито нотаріусом та викликано працівників поліції.

На квартиру, яку зловмисники встигли реалізувати, накладено арешт. На даний час один з обвинувачених перебуває під вартою, щодо іншої обвинуваченої обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 805 200 грн., яка під час досудового розслідування внесена.  Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Солом’янському районі Києва повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом незаконного заволодіння квартирою вартістю близько 1,5 мільйони гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися