На Київщину намагалися перевезти сильні психотропи з Іспанії: подробиці

В декларації незаконні речовини вказали як "харчову добавку"

Київські митники виявили та зупинили спробу незаконного ввезення на територію України психотропної речовини ДМТ, що є строго забороненою в багатьох країнах світу. Цю психоделічну речовину надіслали поштою з Іспанії, при цьому в декларації вказали її як "харчову добавку".

Про це повідомляє київська митниця. 

Вміст одного з міжнародних поштових відправлень, яке прямувало з Іспанії до України, декларувався як "харчова добавка". Під час митного контролю відправлення митники виявили 3 поліетиленові пакети з густою в’язкою речовиною темно-коричневого кольору. Маючи певні сумніви, що це звичайна харчова добавка, митники спрямували вкладення на проведення експертного дослідження щодо вмісту заборонених речовин.

Як визначили фахівці, в складі переміщуваної речовини виявлено 7-метокси-1-метил-9Н-піридо[3,4-b]індол та ДМТ (диметилтриптамін), який в Україні віднесений до психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Оскільки пересилання психотропних речовин заборонено в усіх категоріях поштових відправлень, переміщувану речовину вилучено.

За виявленим фактом Київською митницею до правоохоронних органів направлено повідомлення про кримінальне правопорушення за ст 305 ККУ. Наразі, за результатом спільних заходів, СБУ вручили фігуранту справи підозру у вчиненні кримінального правопорушення, - йдеться в повідомленні.

"Коментарі" писали, що у Києві повідомили про підозру киянину за збут наркотиків. Правоохоронці затримали наркозбувача під час збуту чергової дози наркотику.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися