У Києві підприємець "заробив" понад 25 млн грн на формі для військових

Отриманий формений одяг не відповідає технічним умовам

Поліцейські столиці розкрили схему незаконного присвоєння бюджетних коштів під час постачання одягу до одного з військових підрозділів міста. Виявилося, що форма не відповідає технічним вимогам, встановленим Міністерством оборони України.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Усього фіксують понад 25 млн грн збитків на формі для військових, директору столичного підприємства повідомили про підозру. Встановлено, що між однією з київських військових частин та субʼєктом господарювання був укладений договір на закупівлю 3 000 одиниць військового одягу. Підрядник мав забезпечити військових форменим одягом на загальну суму понад 25 млн грн. Усі розрахунки були проведені вчасно та в повному обсязі, проте в подальшому встановлено, що форма не може використовуватись за своїм цільовим призначенням.

Під час проведення експертиз виявлено, що отриманий формений одяг не відповідає технічним умовам. У ході проведених обшуків правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує протиправні дії фігуранта: договір, видаткові накладні, статут, зразки підписів тощо.

Наразі директору підприємства повідомлено про підозру. Тривають заходи для збору доказової бази для притягнення усіх фігурантів, що могли бути причетні до корупційної схеми, до відповідальності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Києві судитимуть посадовця ДСНС, який не задекларував майно дружини на майже 13 млн грн. У списку 5 квартир, житловий будинок, земельна ділянка.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися