У Києві вкрали майже 2 млн грн під час ремонту у парку

Судитимуть підрядника та інженера з технагляду

У Києві підозрюють підрядника та інженера технічного нагляду у неправомірному використанні бюджетних коштів. Їх обвинувачують у зловживанні фінансами на суму 1,7 млн грн під час ремонту одного з парків у столиці.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у 2020 році комунальне підприємство "Київський центр розвитку міського середовища" уклало з підрядником договір. Йшлося про капітальні будівельні роботи окремих комплексів парку "Почайна", а також договір по технічному нагляду.

В прокуратурі повідомили, що загальна сума вартості будівельних робіт становила 3,6 млн гривень. Для здобуття коштів з місцевого бюджету директор підрядної організації та фахівець з технічного нагляду умисно внесли неправдиві дані щодо обсягів виконаних робіт у звітні документи. Розбіжність між фактично виконаними роботами та зазначеними в офіційних документах склала 1,7 млн грн, тобто 44% від загальної суми фінансування.

Наразі обвинувачення направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду. Санкція статті ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

"Коментарі" писали, що у Києві за заволодіння активами банку судитимуть колишніх керівників фінансової установи.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися