У ДТП у Києві водій іномарки на смерть збив дитину (ФОТО)

Що відомо про трагедію від правоохоронців

У Києві розслідують смертельну дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинула дитина. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної прокуратури.

За даними відомства, ДТП зі смертельними наслідками сталася у Голосіївському районі Києва. На вулиці на проспекті Академіка Глушкова загинула 15-літня дівчина. Правоохоронці розпочали розслідування смертельної аварії. З камер відеофіксації видно, що постраждала намагалася перебігти проспект зі жвавим автомобільним рухом. Дитину збив водій автомобіля Nissan Qashquai. Згідно результатів освідування водія на місці пригоди приладом "Драгер", ознак сп’яніння не виявлено.

"Свідчення очевидців та результати огляду місця події, неподалік від якого є підземний пішохідний перехід, попередньо вказують на ймовірне недотримання правил дорожнього руху пішоходом", — йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Оприлюднені фото з місця смертельної аварії.

На думку депутатки Київської міської ради, у столиці має бути "логічне" обмеження швидкості.

"Не 70+20+10 плюс ще скільки захочеться. В місті мабуть бути регульовані наземні переходи. Всі засоби для створення безпеки на дорогах вже придумали. Навіть є одна товста книженція, яка описує із статистичними даними всі ці засоби. Кількість допустимих смертей на дорогах у Києві має бути нуль. Це називається vision zero і це те, що інші країни давно впроваджують", — вважає Семенова.

У Київської міській прокуратурі звернули увагу батьків та уповноважених служб і закладів освіти на необхідність проведення роз’яснювальних розмов із дітьми щодо важливості дотримання Правил дорожнього руху України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області готуються до підтоплень території. Масштабні паводки можливі у кількох районах регіону. Рівень води поступово підіймається. Де можливі загрози — читайте за посиланням.

Нагадаємо, у Києві сталася пожежа у відселеній будівлі, у Київській області — врятували від загибелі у вогні цілу родину



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

6 лютого 2024, 20:14

Просто дорогу нужно не перебегать как олень где захотелось, а переходить в предусмотренном месте предварительно убедившись, что тебя видят. А данном случае так вообще 4 полосы в одну сторону, отбойник по центру и подземный переход был рядом.И в 15 лет у людей обычно хоть какие-то мозги в голове есть. Ну а тут яркий пример естественного отбора. А "депутатка" лучше бы "логичной" разметкой и освещением переходов озаботилась. Ну и преподаванием основ правил движения с примерами почему так делать нельзя, а не про очередные ограничения рассказывала.

Арина

2 лютого 2024, 19:27

Кроме рожать , нужно детей еще и воспитывать. Машина давит на своей дороге. Живите осознанно , везде есть переходы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися