Повідомили про підозру окупантам, які причетні до катування цивільних на Київщині

Задля залякування росіяни розстріляли собаку одного із них

Повідомили про підозру двом окупантам, які причетні до нелегального ув’язнення та катування цивільних на Київщині весною 2022 року. Їх дії кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни, їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

Підозрювані обіймали посади заступника командира та військового 2-ї роти спецзагону Росгвардії по Красноярському краю рф. 19 березня 2022 року, під час окупації Бучанського району Київської області, один із підозрюваних разом зі спільниками позбавив волі чотирьох мешканців села Здвижівка.

Окупанти застосували пластикові стяжки, накрили очі ганчірками та обмотали голови клейкою стрічкою, після чого транспортували до сараю на околиці села для проведення допитів. Задля залякування та, схиляючи таким чином до співпраці придушення опору, росіяни з вогнепальної зброї розстріляли собаку одного із них.

Пізніше, інший підозрюваний разом з "колегами" вивіз до лісу одного із затриманих, де погрожував йому вбивством, імітуючи різні сценарії: утоплення в колодязі, розстріл, спалення та наказував потерпілому рухатись у вказаному напрямку, стверджуючи, що він долає мінне поле і у будь-який момент може підірватись. Не здобувши жодних компрометуючих відомостей щодо потерпілих, їх відпустили.

Нагадаємо, засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі.


Джерело: https://t.me/prokark/1467


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися