У Києві судитимуть киянина, який сильно знущався з матері

Судово-психіатрична експертиза підтвердила факт насильства над жінкою

У Києві за систематичні знущання над матір’ю перед судом постане 27-річний чоловік. Кривдник зловживає спиртними напоями та впродовж тривалого часу ображав і залякував жінку, чим завдавав їй психологічних страждань.

Про це повідомляє столична поліція. 

До поліції неодноразово надходили звернення від мешканки району про систематичне насильство щодо неї з боку її сина. Потерпіла розповіла правоохоронцям про те, що кривдник ніде не працює, регулярно вживає алкоголь, після чого вчиняє сварки та кидається у бійку. Поліцейські сектору протидії домашньому насильству за кожним фактом складали на 27-річного порушника адміністративні матеріали. За рішенням суду чоловік сплачував штрафи, проте свою поведінку не виправив.

Відтак, слідчим відділом було розпочато кримінальне провадження – домашнє насильство. Проведена судово-психіатрична експертиза підтвердила факт насильства над 51-річною жінкою. Зважаючи на це, слідчі оголосили кривднику про підозру та по завершенню досудового розслідування скерували обвинувальний акт до суду для вирішення справи по суті. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, у 2024 році ще у 4 громадах Київщини створять притулки та спеціалізовані служби для потерпілих від домашнього насилля.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися