Били струмом та знущалися: стали відомі подробиці моторошних тортур окупантами на Київщині

Проводивши допити, військові рф нещадно катували цивільних полонених

Поліцейські Київщини повідомили про підозру військовослужбовцю рф, який утримував громадян на території аеропорту у Гостомелі. Погрозами вбивства та катуваннями окупанти намагались отримати від мирних жителів будь-які відомості щодо військово-політичного керівництва нашої держави, ЗСУ та осіб, які брали участь в АТО/ООС.

Про це повідомляє Поліція Київської області. 

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з 8 по 17 березня 2022 року військовослужбовець спільно зі своїми поплічниками утримував людей у непрацюючій морозильній камері колишньої їдальні ДП "Антонов".

Проводивши допити, військові рф нещадно катували цивільних полонених: завдавали ударів по життєво важливим органам, пропускали по тілу електричний струм та позбавляли повітря.

Нас привезли в ліс та кинули в яму, де вже були вбиті хлопці. Згодом привели інших двох чоловіків, яких розстріляли у нас на очах та кинули на нас зверху. Ми укривалися тілами, тому що було дуже холодно. Далі російські військовослужбовці перевезли нас до приміщення морозильної камери, де розпочала допит ФСБ. Один із спецназівців вдарив мене автоматом по голові і я впав разом зі стільцем, до якого був прив'язаний. Після цього бив ногами по обличчю, ребрам, стрибали на ноги, таз і голову. Жінки були теж. Через стінку ми їх чули. Вночі над ними знущалися, вони кричали. А одна із жінок була хвора на онкологію, ми чули як вона це неодноразово казала, що їй потрібні ліки. Окупанти не давали їй ніяких медикаментів, вона плакала від болю, - розповідає потерпілий Юрій. 

За фактом порушення законів та звичаїв війни вчинене за попередньою змовою групою осіб, слідчі поліції Київщини повідомили 47-річному військовому рф про підозру.

Нагадаємо, на Київщини судитимуть шістьох військовослужбовців збройних сил рф, які розстріляли родину з двома дітьми на Житомирській трасі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися