Посадовець управління Міноборони потрапив у корупційний скандал: подробиці

Він вніс до декларації неправдиві відомості

Поліцейські Києва повідомили про підозру посадовцю управління Міноборони. У нього виявили незаконні активи на майже 14 млн грн. 

Про це повідомляє столична поліція. 

Перебуваючи на керівній посаді державного рівня, службовець зазначив у своїх щорічних деклараціях інформацію щодо власних коштів, що значно перевищує його законні доходи. Слідчі інкримінують йому незаконне збагачення, а також декларування недостовірної інформації.

Поліцейські Києва спільно із працівниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрили посадовця у незаконному набутті активів та подачу завідомо неправдивої інформації у декларацію. Слідчі встановили, що чоловік, 1962 року народження, працюючи керівником одного з управлінь Міністерства оборони України зазначив у щорічних деклараціях за попередні роки інформацію щодо своїх грошових збережень, які на майже 14 мільйонів гривень перевищують його законні доходи. Крім того, службовець вніс до декларації за 2022 рік завідомо неправдиві відомості, приховавши наявні у нього понад три мільйони гривень.

Порушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Нагадаємо, київські прокурори викрили двох учасників схеми, які на човнах переправляли чоловіків до Молдови за 8,5 тис. доларів США. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися