У Києві викрили масштабну оборудку з викрадання військового одягу

Вкрали речей на понад 3 мільйони гривень

У Києві викрили масштабну схему привласнення та продажу майна однієї з бригад Територіальної оборони Києва. До складу організованої злочинної групи входили військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, а також цивільні особи, які займалися його продажем.

Про це повідомили в державному бюро розслідувань.

Один з цивільних осіб влаштував злочинну схему, впливаючи на певних військовослужбовців, які перебували під його контролем. За допомогою цих військовослужбовців він викрадав різні військові знаряддя, такі як бронежилети, шоломи, зимові та літні комплекти одягу, взуття і так далі, з частини. Все вивозилось з військової частини та зберігалося на імпровізованому складі в одному з гаражів у місті.

Зловмисники вкрали речей щонайменше на 3,6 млн грн. Точна сума буде відома після проведення слідчих дій та експертиз. Під час обшуків правоохоронці виявили великі запаси речового майна, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет-майданчики. Вони зрізали бирки з продукції, які вказували що майно власність ЗСУ та не призначено для продажу іншим особам.

Організатора та 2 осіб, один з яких військовослужбовець, затримано "на гарячому" під час продажу військового майна на суму понад 2 млн грн зі "знижкою" у майже 50%. Організатору оборудки та учасникам оборудки повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Нагадаємо, на Київщині викрили злочинну групу на чолі з депутатом. Їх звинувачують у шахрайстві із землями на понад 2 мільйони гривень. 







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися