У Києві викрили масштабну схему, в якій шахраї видавали себе за працівників ТЦК та ДБР

Киянина ошукали на майже 2 мільйони гривень

У Києві шахраї видавали себе за працівників ТЦК та ДБР та під погрозами відправки на фронт ошукали киянина на 1,7 млн грн. Повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної групи за фактами вчинення щодо потерпілого шахрайства, вимагання та позбавлення волі. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Так, один із підозрюваних був давно знайомим з 42-річним підприємцем та у січні 2024 запропонував йому допомогу в оформленні "білого" військового квитка у зв’язку нібито із захворюванням крові аби чоловік уникнув можливого призову на військову службу. Вартість своїх послуг “помічник” оцінив у 388 тис. грн.  

Після одержання цієї суми зловмисник залучив до шахрайської схеми ще трьох спільників, які розподілили між собою ролі для подальших незаконних заробітків.

Протягом січня-березня 2024 року члени злочинної групи у різний спосіб погрожували потерпілому "відправкою на фронт", відправляли фейкові скріншоти начебто від працівників ТЦК, чекали потерпілого біля дому  та роботи, силоміць везли нібито "для проходження комісії та відправки у Третю окрему штурмову бригаду", яка знаходиться в зоні найзапекліших бойових дій. При цьому зловмисники представлялись як працівниками ТЦК, так і співробітниками ДБР. Кожного разу за "вирішення питання" з чоловіка вимагали гроші.

Крім того, зловмисники просили перераховувати гроші на жгути та дрони нібито для військових. Загалом, під різними приводами учасники злочинної групи отримали від постраждалого близько 1,7 млн грн. В момент передачі 4000 доларів США фігурантів затримали. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Київщині викрили злочинну групу на чолі з депутатом. Їх звинувачують у шахрайстві із землями на понад 2 мільйони гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися